JUHA OD CELERA
S obzirom da u prethodnim receptima imamo sastojak celera, možemo isto tako posvetiti "JEDAN DAN CELERU" i isprobati ovu vrlo ukusnu juhu, koja je ujedno i izvrstan "čistač organizma".
SASTOJCI:
1 gomolj celera1
-2 krumpira srednje veličine
1-2 mrkve srednje veličine1
korijen peršina
crveni luk po željičešnjak po želji
začinsko bilje
morska sol,
papar1
mala šalica zobenih pahuljica (ili prosa, ječam ili neke druge vrste žitarica)
Priprema:
1. Povrće (osim jedne mrkvice) očistiti i izrezati na veće komade.
2. Skuhati da je vrlo jušno.
3. Smiksati u multipraktiku te dodati začine.
4. Nakon toga dodati sjeckane kockice kuhane mrkve i sitno nasjeckane listiće celera.
5. Dodati 1 žlicu žitarica (po izboru) koje smo prethodno skuhali i isprali hladnom vodom.
6. Napomena:
Može se i servirati kao hladno i osvježavajuće, s tim da smo dodali i dobro umiješali 1-2 žlice jogurta.
Obradila Udruga za prevenciju prekomjerne težine, veljača 2006.
Vidi : NAMIRNICE/celer/češnjak