Glavna jela

SLANUTAK NA LIVORNSKI

  • Ispis

SLANUTAK NA LIVORNSKI 

 

Sastojci:

slanutak,

 celer,

 mrkva,

 luk,

 peršin,

 sezamovo ulje ili prepržene sezamove sjemenke,

 češnjak

 

 

Postupak:

 

Prethodno preko noći namočen slanutak skuhati zajedno sa korijenom celera, jednim lukom i mrkvom. Pred sam kraj kuhanja vrlo malo posoliti.

Dobro ocijeđen slanutak i povrće dobro izmiješati (ne miksati) te začiniti sitno nasjeckanim češnjakom, nasjeckanim peršunom i žlicom sezamovog ulja. Sve to lagano posipati sa žlicom preprženih sezamovoih sjemenki.  

 

 

 

preuzeto sa internet stranice t-portal/zdravlje

 

Predavanje u Udruzi, 24.4.2006. na temuKombiniranje hranepravilnim kombinacijama do zravlja

Predavači: dr. Slađana Divković, Sonja Njunjić i Mirela Vidović

 

Vidi: NAMIRNICE/slanutak