Potrebne namirnice (za 2 osobe):
2 mrkve;
1 cvjetača;
2 poriluka;
4 smokve;
5 dkg oraha;
1 žlica maslinovog ulja;
½ dl bijelog vina;
Začini: sol, crni papar, majčina dušica ;
Način pripreme:
Mrkvu narezati na dugačke štapiće, poriluk na kolutiće, a cvjetaču na manje cvijetove.Smokve ustniti kako bi ječe pustile sok. Na suhom woku malo prepržiti orahe i dodati maslinovo ulje.
Povrće dodavati slijedećim redom: mrkva, cvjetača, poriluk, u razmacima od 2-3 minute.Dodati narezane smokve, vino i začine. Sve zajedno pirjati do maksimalno 10 minuta da povrće ostane hrustavo. Ovo jelo može se jesti i kao kasniji obrok, uz blagdanska druženja i slavlja, ili uz jela od mesa.
Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g.
Otvoreno učilište/Voditeljica: Sonja Njunjjić
Recepti: Sonja Njunjić, Irena Švenda, dipl.nutr.
Objavljeno u tjedniku NACIONAL – dodatak „Zdrav život“, 26.12.2005.g.