Glavna jela

POVRĆE I SUHE SMOKVE U WOKU

  • Ispis

Potrebne namirnice (za 2 osobe):  

 

2 mrkve;

1 cvjetača;

2 poriluka;

4 smokve;

5 dkg oraha;

1 žlica maslinovog ulja;

½ dl bijelog vina;

Začini: sol, crni papar, majčina dušica ;

 

Način pripreme: 

Mrkvu narezati na dugačke štapiće, poriluk na kolutiće, a cvjetaču na manje cvijetove.Smokve ustniti kako bi ječe pustile sok. Na suhom woku malo prepržiti orahe i dodati maslinovo ulje.

 

Povrće dodavati slijedećim redom: mrkva, cvjetača, poriluk, u razmacima od 2-3 minute.Dodati narezane smokve, vino i začine. Sve zajedno pirjati do maksimalno 10 minuta da povrće ostane hrustavo. Ovo jelo može se jesti i kao kasniji obrok, uz blagdanska druženja i slavlja, ili uz jela od mesa. 

  

 

 

Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g.

Otvoreno učilište/Voditeljica: Sonja Njunjjić

Recepti: Sonja Njunjić, Irena Švenda, dipl.nutr.

 

Objavljeno u tjedniku NACIONAL – dodatak „Zdrav život“, 26.12.2005.g.