LAZANJE OD BATATA I BUKOVAČA
Sastojci za 4 – 6 osoba:
1 pakovanje tijesta za lazanje koje se ne mora kuhati
2 žlice margarina
1 kg batata, oguljenog i narezanog na kockice
350 g svježih bukovača (mogu se upotrijebiti i šampinjoni);
4 režnja češnjaka,
usitnjena ½ žličice ružmarina, sušenog
1 žličica kadulje, sušene
½ žličice origana, sušenog (po želji)
bešamel umak
5 dl pasirane rajčice
200 g trapista, naribanog
sol papar
Priprema:
Rastopite margarin, dodajte ružmarin i kadulju te ih pržite dok ne zamirišu. Dodajte batat i malo soli te pržite 6 – 7 minuta. Dodajte češnjak i malo papra te maknite s vatre.
Bukovače ispecite na roštilju, grilu ili tavi, a potom ih izrežite na manje komade. U nauljenu posudu za pečenje slojevito složite: tijesto za lazanje, nadjev od batata, ⅓ sira, pola bešamel umaka, tijesto za lazanje, ostatak bešamel umaka, ⅓ sira, bukovače, tijesto za lazanje, pasiranu rajčicu, origano i ostatak sira. Zagrijte pećnicu na 190° C i pecite 40 minuta.
Vidi: RECEPTI/NAMIRNICE/batat/šampinjoni