Glavna jela

LAZANJE OD BATATA I BUKOVAČA

  • Ispis

LAZANJE OD BATATA I BUKOVAČA

Sastojci za 4 – 6 osoba: 

1 pakovanje tijesta za lazanje koje se ne mora kuhati

2 žlice margarina

1 kg batata, oguljenog i narezanog na kockice

350 g svježih bukovača (mogu se upotrijebiti i šampinjoni); 

 4 režnja češnjaka,

usitnjena ½ žličice ružmarina, sušenog

1 žličica kadulje, sušene

 ½ žličice origana, sušenog (po želji)

bešamel umak

5 dl pasirane rajčice

200 g trapista, naribanog

sol papar

Priprema:

Rastopite margarin, dodajte ružmarin i kadulju te ih pržite dok ne zamirišu. Dodajte batat i malo soli te pržite 6 – 7 minuta. Dodajte češnjak i malo papra te maknite s vatre.

Bukovače ispecite na roštilju, grilu ili tavi, a potom ih izrežite na manje komade. U nauljenu posudu za pečenje slojevito složite: tijesto za lazanje, nadjev od batata, ⅓ sira, pola bešamel umaka, tijesto za lazanje, ostatak bešamel umaka, ⅓ sira, bukovače, tijesto za lazanje, pasiranu rajčicu, origano i ostatak sira. Zagrijte pećnicu na 190° C i pecite 40 minuta.   

 

 

 

 

Vidi: RECEPTI/NAMIRNICE/batat/šampinjoni