Glavna jela

LAĐICE OD TIKVICA

  • Ispis

 

Potrebne namirnice za 2 osobe:

2 tikvice;

15 g svježeg kravljeg sira;

½ konzerve tunjevine;

2 češnja češnjaka;

½ glavice crvenog luka;

Začini: peršin, vlasac, sol, bijeli papar;

Parmezan;

Maslinovo ulje;  

 

Način pripreme: 

Tikvice razrezati po dužini, izdubiti sredinu da se oblikuju lađice.

 

Smjesa za punjnje:

 

Luk razrezati na sitne kockice, a češnjak nasjeckati.Na maslinovom ulju popirjati luk, češnjak i izdubljeno meso tikvica.Tunjevinu ocijediti i pomiješati sa sirom i pirjanim povrćem. Dodati začine i sve dobro promješati. Tikvice napuniti napravljenom smjesom te posuti parmezanom.

 

Napunjene tivice posložiti u malo nauljen kalup za pečenje, prekriti folijom i peći u pečnici na 175 ˚C oko 15 minuta.

Pred kraj pečenja makknuti foliju da se napunjene tikvice lagano zapeku.  Tako pripremljene lađice od tikvica poslužiti tople uz salatu.   

 

 

 

Autori:Irena Švenda, dipl. ing. nutricionist

Sonja Njunjic/ Udruga za prevenciju prekomjerene težine 

 

 

Vidi: RECEPTI/NAMIRNICE/Tikvice