BAKALAR I CELER
Ovo je vrlo malo poznato jelo, ali veoma kvalitetno pogotovo zbog originalne kombinacije okusa.
Postupak:
Nakon što smo ga ostavili namočenog 24 sata uz mijenjanje vode, bakalar kuhamo 15-tak minuta. Istovremeno kuhamo i korijen ili dva celera (ovisno o veličini).
Nakon što je sve kuhano ocijediti, izvaditi celer te ga zgnječiti vilicom, i dodati češnjak, malo ružmarina i kadulje.
Sve zajedno začiniti još 1 žlicom maslinovog ulja, a bakalar još dodatno posipati nasjeckanim češnjakom, te sjeckanim ružmarinom i kaduljom.
Uz ovo jelo možemo poslužiti i šalicu prepečenih sezamovih sjemenki za posipavanje.
Predavanje u Udruzi, 24.4.2006. na temu „Kombiniranje hrane – pravilnim kombinacijama do zdravlja“
Možda će Vam biti neobični neki od recepata, ali pridržavajući se pravilne i zdrave prehrane, nije loše ponekad pokušati s nekim od prirodnih poruka i željama našeg organizma za određenim promjenama, koje ni na koji način ne mogu ugroziti zdravlje, a mogu samo pridonijeti tome da se bolje osjećamo već time što smo nešto promijenili.
preuzeto sa internet stranice t-portal/zdravlje