Glavna jela
- Detalji
-
Objavljeno Ponedjeljak, 28 Rujan 2009 17:50
-
Hitovi: 7251
Sastojci:
200 g slanutka;
300 g patlidžana;
400 g rajčice;
2 dcl maslinovog ulja;
2 glavice luka (crvenog);
sol, kajenski papar;
Postupak:
1) Slanutak navečer namočite u mlakoj vodi, a sutradan ga skuhajte sa malo sode bikarbone.
2) Kad omekša, ocijedite ga i ostavite po strani.
3) patlidžane operite, ogulite i narežite na krupnije kocke.
4) Rajčice narežite na kriške.
5) U zdjeli zagrijte četiri žličice ulja pa na njemu ispržite narezane patlidžane dok ne potamne. Izvadite ih žlicom i stavite u vatrostalnu posudu.
6) Luk ogulite, narežite na ploške i njega propirjajte na ulju od patlidžana. Isprženi luk složite na patlidžane i sve skupa prelijte ostatkom ulja od prženja (koje izgleda kao lagani umak jer su i luk i patlidžan pustili vodu).
7) Na to dodajte kuhani slanutak te osolite i popaprite. Odozgo posložite kriške rajčice, te sve zajedno zalijte s četiri žlice vode i stavite u zagrijanu pečnicu da krčka na umjerenoj temperaturi oko 45 min.
8) Izvadite i poslužite kao varivo, s krumpirom i crnim kruhom.
Dobar tek!
Knjiga „Vegetarijanska kuhinja, SNL, Zagreb 1989“ Autori: Ljubomir i Maja Grubor)Uppt, rujan 2009./mv