Sastojci (za 4 osobe):-
Potrebno:
- 4 kom. pilećih prsa;
-2 žličice / 10 g osušenog origana;
-sol i svježe mljeveni papar;
-2 žlice / 30 ml maslinovog ulja;
-600 g krumpira narezanog na kriške debljine 5mm;
-1 svežanj mladog luka narezanog na komadiće;
-pola šalice / 125 ml pileće juhe;
-četvrt šalice / 75 ml soka od limuna;
-2 grančice origana, nasjeckano;
- peršin i celer, listovi, sitno nasjeckano;
- ostali začini po ukusu (može malo muškatnog oraščića ili currya);
-
Priprema: 1.Začinite piletinu sa osušenim origanom, solju i paprom.
2.Zagrijte ulje u dubokoj tavi za pečenje.
3.Dodajte piletinu, krumpir i ljutiku i naglo pržite 2-3 minute.
4.Ulijte juhu i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
5.Dodajte limunov sok i svježi origano i kuhajte daljnje 3 minute. Odmah poslužite.
Trajanje pripreme: 30 min.
Porijeklo jela: Grčka
Uppt/2009.