Glavna jela

PILETINA SA ORIGANOM I LIMUNOM

  • Ispis

Sastojci (za 4 osobe):-

Potrebno:

- 4 kom. pilećih prsa;
-2 žličice / 10 g osušenog origana;

-sol i svježe mljeveni papar;
-2 žlice / 30 ml maslinovog ulja;
-600 g krumpira narezanog na kriške debljine 5mm;
-1 svežanj mladog luka narezanog na komadiće;
-pola šalice / 125 ml pileće juhe;
-četvrt šalice / 75 ml soka od limuna;
-2 grančice origana, nasjeckano;

- peršin i celer, listovi, sitno nasjeckano;

- ostali začini po ukusu (može malo muškatnog oraščića ili currya);
-

Priprema: 1.Začinite piletinu sa osušenim origanom, solju i paprom.

2.Zagrijte ulje u dubokoj tavi za pečenje.

3.Dodajte piletinu, krumpir i ljutiku i naglo pržite 2-3 minute.

4.Ulijte juhu i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.

5.Dodajte limunov sok i svježi origano i kuhajte daljnje 3 minute. Odmah poslužite.
   

Trajanje pripreme: 30 min.

Porijeklo jela: Grčka 

 

www.gastro.hr 

Uppt/2009.