ŠNICLE OD BATATA
Potrebno za cca 20 komada:
400 g batata
1 dl ulja
3 režnja češnjaka, usitnjena
1 žlica vlasca, svježeg ili sušenog
½ žličice majčine dušice, sušene
½ vrećice začina za ćevapčiće
6 – 7 dl povrtnog, kokošjeg ili goveđeg temeljca
500 g zobenih pahuljica
3 – 4 žlice krušnih mrvica
sol malo Vegete (po želji)
Priprema:
Batate ogulite, narežite na četvrtine i kuhajte 15 – 20 minuta. Ocijedite ih i propasirajte. Na malo ulja lagano popržite češnjak, dodajte pire od batata, malo soli, začine i temeljac. Kad tekućina zakipi, kuhajte je na srednje jakoj vatri 5 – 6 minuta.
Dodajte zobene pahuljice i malo više soli. Smjesu maknite s vatre, dobro je promiješajte i ostavite da se ohladi. Dodajte mrvice i malo Vegete te još jednom promiješajte. Oblikujte šnicle i pržite na preostalom ulju u teflonskoj tavi svaku stranu oko 3 minute, odnosno dok obje strane ne porumene i ne dobiju koricu.
Vidi : NAMIRNICE/batat