SLOŽENAC OD KRUMPIRA I KADULJE
Potrebno:
2 žlice maslinovog ulja2
kg krumpira oguljenog i narezanog na šnite
2,5 dcl sojinog vrhnja
1 šalica mlijeka (0,9 – 1,5% masnoće)
0,5 kg dimljenog kravljeg sira ribanog (ili sitno nasjeckanog tofu sira)
¼ šalice sjeckane kadulje
Sol, papar
Postupak:
Namazati vatrostalnu posudu s uljem. Krumpir posoliti i popapriti (umjereno). Pomiješati mlijeko sa sojinim vrhnjem. U posudu složiti red krumpira, na to sloj ribanog sira, nasjeckanu kadulju i sojino vrhnje s mlijekom. Nastaviti slagati red po red dok se sve ne potroši, a završiti sa krumpirom. Pecite 60-90 minuta dok krumpir ne postane sasvim mekan i lagano smeđkast.
Izvor: M.Dale&E.Lipsky- Aromatherapy in the kitchen
Vidi:NAMIRNICE/krumpir/začini