Deserti

Zobeni popečci "Gordana"

  • Ispis

 

Žitarice, Radionica kuhanja (br.1), 13.10.2011.

 

Potrebno: 

2 naribane mrkve

1 glavica sitno nasjeckanog crvenog luka1

 žlica peršuna (svježeg ili sušenog)

1 ½ zdjelice zobenih pahuljica (prethodno dobro namočenih)

1 zdjelica mljevenih sjemenki suncokreta

1 zdjelica naribanog ili nasjeckanog korijena celera

½ zdjelice soka od rajčice (umak)

malo bosiljka i soli, ostali začini po želji  

 

Postupak:

Sve se izmiješa i oblikuju popečci, naslažu se u veliki protvan i peku u pečnici na 180 C. Pečeni su kad poprime svjetlo smeđkastu boju.   Mogu se napraviti i slatki, tako da se izbaci crveni luk, peršin i sok od rajčice, bosiljak i slani začini.  Umjesto toda doda se:žlica meda, malo cimeta i muškarnog oraščića, da poprime slatkasto papareni okus (kao poznati  „Zagrebački paprenjaci“).   

 

 

Vidi / RECEPTI/namirnice/zob/orašasti plodovi i sjemenke