ROMBIĆI OD SEZAMA, KIKIRIKIJA I MAKA
Rombići od sezama i maka:
Potreben namirnice:
Od sezama i kikirikija:
1/2 šalice sezama½ šaice kikirikija
3 šalice integralnog brašna
1 šalica brašna tip 850
1 šalica ulja
¼ praška za pecivo
1 žičica soli
Sezam prepržiti na suhoj tavi, te samljeti. Kikiriki samljeti.Pomiješati sve suhe sastojke, dodati ulje i vodu da se dobije tjesto. Tjesto razvaljati i izrezati u obliku rombića. Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.
Od maka:
1 šalica mljevenog maka
3 šalice integralnog brašna1 šalica brašna tip 850
1 šalica ulja1
/4 praška za pecivo
5 žlica smeđeg šećera
rstohvat soli1
naranča
Način pripreme:Narnču razrezati po pola te iscjediti poput limuna.Pomiješati sve suhe satojke te dodati ulje, vodu i zamijesiti tjesto.Tjesto razvaljati te izrezati na rombiće. Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.
Servirati kao zalogajčiće uz kavu ili zeleni čaj, uz blagdanska čestitanja.
Autori:Irena Švenda, nutricionist i Sonja Njunjić, UPPT