Deserti

ROMBIĆI

  • Ispis

ROMBIĆI OD SEZAMA, KIKIRIKIJA I MAKA   

 

Rombići od sezama i maka: 

 

Potreben namirnice: 

 

Od sezama i kikirikija:

1/2 šalice sezama½ šaice kikirikija

3 šalice integralnog brašna

1 šalica brašna tip 850

1 šalica ulja

¼ praška za pecivo

1 žičica soli 

 

Sezam prepržiti na suhoj tavi, te samljeti. Kikiriki samljeti.Pomiješati sve suhe sastojke, dodati ulje i vodu da se dobije tjesto. Tjesto razvaljati i izrezati u obliku rombića. Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC. 

 

Od maka:

1 šalica mljevenog maka

3 šalice integralnog brašna1 šalica brašna tip 850

1 šalica ulja1

/4 praška za pecivo

5 žlica smeđeg šećera 

rstohvat soli1

 naranča

 

Način pripreme:Narnču razrezati po pola te iscjediti poput limuna.Pomiješati sve suhe satojke te dodati ulje, vodu i zamijesiti tjesto.Tjesto razvaljati te izrezati na rombiće. Staviti peći u nauljeni kalup, oko 20 min na 175ºC.

 

 Servirati kao zalogajčiće uz kavu ili zeleni čaj, uz blagdanska čestitanja.    

 

 

Autori:Irena Švenda, nutricionist i Sonja Njunjić, UPPT