Sastojci (za 4-6 osoba)
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Nauljite lim za pečenje promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac, šećer i limunovu koricu. Dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući. Uspite griz, prašak za pecivo i mljevene bademe. Dodajte grožđice, bademe narezane na listiće i jogurt te lagano promiješajte. Mješavinu izlijte u pripremljeni lim za pečenje i pecite 35-40 minuta.
Pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i med i na laganoj vatri kuhajte 15-20 minuta dok se sirup ne zgusne.
Metalnim štapićem u pravilnim razmacima izbodite rupice u kolaču.
Mlačan sirup prelite preko kolača.
Vidi : RECEPTI/namirnice/jogurt/limun
Preuzeto sa www.gastro.hr/recepti/