Deserti

VOĆNA TORTA MARGARITA

  • Ispis

RECEPT: VOĆNA TORTA MARGARITA 

JAGODE ODUŠEVLJAVAJU

 

 

Tajna je u njenim posebnim sastojcima – prošeku, siru mascarponeu te limeti od čijih naribanih korica miriše cijela slastičarnica.  

 

Posebna po sezonskom voću, torta Margarita lagana je voćna poslastica. Poseban šarm daju joj voćni jogurt i jagode koje se sezonski izmjenjuju s malinama i kupinama.

 

 

Kad probate voćnu tortu Margarita osjetit ćete poseban okus. Tajna je u njenim posebnim sastojcima – prošeku, siru mascarponeu te limeti od čijih naribanih korica miriše cijela slastičarnica. Nakon niza eksperimenata u slatkom Horak laboratoriju, stvorena je posebna torta. Torta koja neprestano oduševljava.

 

 

 

 RECEPT ZA TORTU MARGARITA

2,5 dcl jogurta od jagoda

12,5 dkg mascarponea

0,5 dcl prošeka

1 paketić vanilin šećera

30 dkg jagoda

0,5 dkg želatine

10 dkg tučenog slatkog vrhnja

sok i korica od limete

 

 

 

 Priprema:

U hladnoj vodi namočite želatinu i lagano zagrijte da se otopi. Umiješajte mascarpone, jogurt, sok i koru limete, prošek, vanilin šećer, 3 dkg šećera u prahu, tučeno slatko vrhnje i jagode koje ste prethodno namočili u prošeku.

 

 

 U okrugli okvir visine 5 cm i promjera 25 cm stavite Baiser koru promjera 25 cm. Na nju stavite polovicu gornje smjese, dodajte drugu Baiser koru i na tu koru stavite ostatak smjese. Ostavite tortu u frižideru da odstoji nekoliko sati, nakon toga skinite metalni obruč koji je držao u cjelini tortu u frižideru i ukrasite s jagodama gornju stranu torte. Baiser kore možete kupiti u slastičarnici Horak. 

 

 

Objavljeno A.Z. / Horak  javno.com/hr/život 28.04.2008./preuzeto za web UPPT, srpanj 2008.