Deserti

Torta od kestena

  • Ispis

Jednostavan recept za slasnu tortu okusa jeseni. 

Kesteni – plodovi jeseni;

Potrebni sastojci: 

Biskvit

5 jaja;
vrećica vanilin šećera;
5 žlica brašna;
5 žlica šećera;
 

Krema od kestena 

½ kg pirea od kestena;
20 dkg putra;
20 dag šećera;
1 vanilin šećer;
žličica ruma;
10 dag čokolade za kuhanje;
1 dcl vode;
1 vrećica šlag pjene;
2 dcl slatkog vrhnja;
 

Priprema: 

Sastojke za biskvit umijesimo u posudi, ulijemo u kalup za torte i pečemo 20 minuta na 220 C. U manji lončić ulije se voda i rum, doda se šećer, vanilin šećer, putar i čokolada i miješa se na laganoj vatri sve dok se sastojci ne otope. Masa se doda pripremljenom kesten pireu i jednolično se izmiješa. U posebnoj posudi istuče se šlag pjena koja se umiješa u masu. Model za tortu obloži se aluminijskom folijom koja se premaže putrom i ulije se krema od kestena. Na kremu se stavi biskvit, pokrije folijom i stavi u hladnjak preko noći. Drugi dan tortu okrenemo tako da biskvit bude dolje i izvadi iz modela. Premažemo tortu šlagom od slatkog vrhnja ili glazurom od čokolade.  

http://metro-portal.hr/torta-od-kestena/49879 

Uppt, 22.10.2010.