UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Deserti
TORTA S MANDARINAMA
- Detalji
- Objavljeno Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 19:45
- Hitovi: 5109
Sastojci:
3 jaja;
15dag šećera
8dag brašna + za kalup;
7dag škrobnog brašna;
1 žličicu praška za pecivo;
7dag gorkog kakaa;
krušne mrvice;
1kg sitnih mandarinki;
2dcl soka od naranče;
džem ili marmelada od naranče;
5dcl slatkog vrhnja;
1 vanilin šećer;
1 kremfiks;
Priprema:
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, te umiješajte jedan po jedan žutanjak i brašno, pomiješano s praškom za pecivo, kakao i šećerom. Ulijte u kalup promjera cca 24cm (namašten i posut mrvicama). Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Neka se sasvim ohladi.
Mandarinke očistite, nasjeckajte i kratko prokuhajte sa sokom od naranči. Izvadite ih, pa dobivenim sokom natopite 2x vodoravno prorezani biskvit. Mandarinke umiješajte u marmeladu i džem pa time slijepite tortu. Neka se sasvim ohladi.
Istucite vrhnje sa vanilin šećerom pa sa 2/3 omažite tortu. Od preostalog ukrasite tortu ružicama ili prema želji.