UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Deserti
"TIHANINA TORTA"
- Detalji
- Objavljeno Petak, 23 Siječanj 2009 19:00
- Hitovi: 4347
Ovo je torta iz Montignacove kuharice, dozvoljena je i za one koji drže dijetu.
TIHANINA TORTA
Potrebno:
40 dag tamne čokolade ili čokolade za kuhanje;
10 žutanjaka;
10 bjelanjaka – snijeg;
20 dag iste čokolade za glazuru:
Model za torte (26-28 cm) namazati margarinom i posipati oštrim brašnom (ili staviti papir za pečenje). Uključiti pećnicu na najjače da se zagrije. Jaja razdvojiti i ulupati snijeg.40 dag čokolade otopiti na pari ili u mikrovalnoj, ako je pretvrdo, da se radi gruda, može se dodati 1-2 žlice mlijeka.U vruću rastopljenu čokoladu umiješati žutanjke a zatim lagano umiješatu snijeg.Uliti u kalup za tortu i staviti u vruću pećnicu.
Peći na maksimalnoj temperaturi 8 minuta.
Izvaditi i odmah staviti u frižider da se ohladi.Kad je ohlađeno, izvaditi iz kalupa i preliti glazurom.
GLAZURA:40 dag čokolade otopiti sa 2-3 žlice mlijeka. Paziti da ne zakipi. Vruće razmazati po torti.(ova glazura se ne stvrdne do kraja pa kod rezanja ne puca)
Uppt, siječanj 2009./Recept preporučila Višnja, članica Udruge