RADIONICA KUHANJA (br.3)
Datum: 29.10.2011.(četvrtak)
TEMA RADIONICE: „WOK - JELA IZ WOKA“ (Jela iz woka - općenito)
Voditelj radionice: Irena Švenda i Sonja Njunjić;
Asistenti: Tea Tošić, Biserka Flajpan;
Izrada bookleta Radionice: Mirela Vidović
Prednosti woka
Kratko pirjanje;
Toplina se ravnomjerno prenosi na sve dijelove posude za pirjanje (woka);
Sačuva se nutritivna vrijednost namirnica;
Očuvan izvorni okus hrane;
Multifunkcionalna posuda za pripremu hane: kuhanje, pirjanje, prženje;
Načini pirjanja:
Pirjanje bez luka;
Pirjanje bez puno začina;
Podlijevanje vodom, a ne uljem;
RECEPTI RADIONICE
(Sve recepte potražite u rubrici RECEPTI/Glavna jela - Jela iz woka);
Recepti radionice prema navedenom popisu:
1. Hladnjak u woku;
2. Ti ukusni štapići – Štapići povrća u woku;
3. Cvjetača sa slanutkom u umaku od rajčice;
4. Tofu sa kiselim zeljem;
5. Gljive sa porilukom;
6. Meksički wok - Tortilje punjene povrćem iz woka;
7. Oslić sa koromačem;
8. Piletina ala Sečuan;
9. Kuskus sa pastrnakom i grožđicama;
10. Tjestenina i povrće u woku na mediteranski;
11. Juha iz woka: bistra juha od povrća;
12. Povrće i suhe smokve u woku;
Uppt, listopad 2011./m.v.