Recepti

Wok , Radionica kuhanja br. 3

  • Ispis

RADIONICA KUHANJA (br.3) 

Datum: 29.10.2011.(četvrtak) 

TEMA RADIONICE: „WOK - JELA IZ WOKA“  (Jela iz woka - općenito)

 

Voditelj radionice: Irena Švenda i Sonja Njunjić;

Asistenti: Tea Tošić, Biserka Flajpan;

Izrada bookleta Radionice:  Mirela Vidović

 

Prednosti woka

Kratko pirjanje;

Toplina se ravnomjerno prenosi na sve dijelove posude za pirjanje (woka);

Sačuva se nutritivna vrijednost namirnica;

Očuvan izvorni okus hrane;

Multifunkcionalna posuda za pripremu hane: kuhanje, pirjanje, prženje; 

Načini pirjanja:

Pirjanje bez luka;

Pirjanje bez puno začina;

Podlijevanje vodom, a ne uljem;

 

RECEPTI RADIONICE

(Sve recepte potražite u rubrici RECEPTI/Glavna jela - Jela iz woka);

 

 

Recepti radionice prema navedenom popisu:

 

1.     Hladnjak u woku;

2.     Ti ukusni štapići – Štapići povrća u woku;

3.     Cvjetača sa slanutkom u umaku od rajčice;

4.     Tofu sa kiselim zeljem;

5.     Gljive sa porilukom;

6.     Meksički wok - Tortilje punjene povrćem iz woka;

7.     Oslić sa koromačem;

8.     Piletina ala Sečuan;

9.     Kuskus sa pastrnakom i grožđicama;

10.   Tjestenina i povrće u woku na mediteranski;

11.   Juha iz woka: bistra juha od povrća;

12.   Povrće i suhe smokve u woku;      

 

 

Uppt, listopad 2011./m.v.