Dijete
- Detalji
-
Kategorija: Dijetni program
-
Objavljeno Utorak, 29 Travanj 2008 15:33
-
Hitovi: 19872
TABLICA KALORIJA |
Kalorična vrijednost namirnica po 100grama | A - LJ | | M - Ž | | Ananas | 51 | Majoneza | 408 | Artičoka | 34 | Malina | 44 | Avokado | 234 | Marelica | 50 | Bademi | 634 | Margarin | 754 | Bakalar – svježi | 69 | Maslac – neposoljen | 735 | Barbun | 99 | Maslac | 735 | Bjelanjak | 49 | Maslac od kikirikija | 609 | Blitva | 27 | Maslina – crna, svježa | 156 | Bomboni | 381 | Maslina – slana | 132 | Borovnica | 35 | Maslina – zelena, svježa | 216 | Brašno – kukuruzno | 359 | Mast – životinjska | 821 | Brašno – pšenično | 345 | Med | 321 | Brašno – rižino | 347 | Melasa | 249 | Brašno – zobeno | 353 | Mlaćenica | 35 | Breskva | 50 | Mlijeko – kozje | 74 | Bundeva | 33 | Mlijeko – kravlje (kondenzirano) | 149 | Celer | 22 | Mlijeko – kravlje (obrano) | 35 | Cikla – kuhana | 41 | Mlijeko – kravlje (svježe) | 67 | Cikla – sirova | 33 | Mlijeko – ovčje | 103 | Crni ribizl | 58 | Mlijeko u prahu | 428 | Cvjetača | 32 | Morski rak | 96 | Češnjak | 138 | Mortadela | 265 | Čips | 557 | Mrkva | 41 | Čokolada | 550 | Naranča | 45 | Datulja | 307 | Ogrozd | 33 | Dinja | 340 | Orah | 667 | Divljač | 120 | Oslić | 86 | Dunja | 44 | Ovčje meso | 237 | Dvopek | 361 | Pahuljice - kukuruzne | 375 | Džem | 270 | Pahuljice – rižine | 375 | Fazan | 108 | Paprika | 93 | Gljive – u konzervi | 22 | Pastrva | 96 | Gljive | 29 | Pašteta – jetrena | 454 | Govedina | 252 | Patka – divlja | 126 | Govedina – konzervirana | 223 | Patka – domaća | 322 | Goveđi but | 191 | Patlidžan | 22 | Grah | 43 | Peciva | 263 | Grašak | 66 | Peršin - suhi | 55 | Grejpfrut | 43 | Peršin – svjež | 116 | Grožđe | 74 | Pile | 145 | Guska | 358 | Pomfrit | 399 | Hladetina | 238 | Poriluk | 48 | Hren | 70 | Puretina | 245 | Jabuka | 57 | Puž | 76 | Jagoda | 36 | Rajčica - u prahu | 376 | Jaje – gusje | 175 | Rajčica | 22 | Jaje – kokošje | 162 | Ribizl | 48 | Jaje – pačje | 102 | Riječni rak | 99 | Jaje – pureće | 172 | Riža – kuhana | 116 | Janjeće meso | 280 | Riža – svježa | 352 | Jastog - u konzervi | 87 | Rotkvica | 21 | Jastog – svježi | 84 | Sardina – svježa | 174 | Jegulja – dimljena | 328 | Sardina -u konzervi bez ulja | 207 | Jegulja – svježa | 282 | Sir - brie | 263 | Jetrica – svinjska | 129 | Sir – camembert | 305 | Jetrica- pileća | 135 | Sir – ementaler | 407 | Jogurt | 72 | Sir – kozji | 320 | Kakao maslac | 886 | Sir – nizozemski | 353 | Kakao prah | 484 | Sir – parmezan | 392 | Karamele | 428 | Sir – svježi, bijeli | 118 | Kefir | 44 | Sirupi | 296 | Kelj | 54 | Skuša | 183 | Kikiriki | 547 | Slanina – kuhana | 575 | Kobasice – pržene | 320 | Slanina – polumasna | 622 | Kokoš | 297 | Slatkiši – prosječno | 282 | Konjsko meso | 110 | Sleđ – dimljeni | 205 | Krastavac | 31 | Sleđ – mariniran | 204 | Kruh – bijeli pšenični | 262 | Sleđ – svježi | 239 | Kruh – crni | 257 | Smokva – suha | 276 | Kruh – ječmeni | 246 | Smokva – svježa | 74 | Kruh – raženi | 241 | Srdela | 167 | Krumpir | 85 | Suncokretove sjemenke | 575 | Kruška | 62 | Svinjetina – divlja | 104 | Kukuruz - kuhani | 21 | Svinjsko meso | 291 | Kukuruz - u zrnu sušen | 354 | Šaran | 149 | Kupus | 54 | Šećer - bijeli | 398 | Leća | 18 | Šećer – smeđi | 384 | Limun | 35 | Školjka - kuhana | 47 | Losos – svježi | 202 | Šljiva | 50 | Losos – u konzervi | 168 | Špinat | 13 | Luk – crveni | 33 | Štuka | 89 | Luk – vlasac | 33 | Šunka - dimljena | 285 | Lješnjak | 657 | Šunka – kuhana | 264 | OPĆENITO: | | Teleće meso | 180 | Proteini | 410 | Tijesto | 370 | Ugljikohidrati | 410 | Trešnja | 70 | Masnoće | 930 | Tunjevina - svježa | 225 | | Tunjevina - u konzervi | 284 | Ulje | 900 | Vrganji | 39 | Vrhnje – kiselo 35%mm | 300 | Vrhnje – slatko, tučeno | 316 | Zečje meso | 133 | Zelena salata | 23 | Zelje | 35 | Zobene pahuljice | 347 | Žablji bataci | 69 | Želei | |
|
www.covermagazin.com/travanj 2008.