UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Salate

JEDNOSTAVNA SALATA SA SIROM I ORASIMA

Opširnije:JEDNOSTAVNA SALATA SA SIROM I ORASIMA

SALATA SA LUBENICOM I FETOM

Opširnije:SALATA SA LUBENICOM I FETOM

SALATA OD BIJELE RIBE I POVRĆA

lipanj, 2016.

Sastojci:

70 dkg bijele ribe (može i oslići fileti);

1 limun;

začini prema želji (metvica, kadulja, bosiljak, ružmarin, peršin);

1 luk;

2 rajčice;

3 paprike;

vinski ocat, maslinovo ulje; 

 

Priprema:

 Limun prepolovite i malo isjeckajte, pa stavite u tavu s lukom, začinima parema želji, malo soli i papra. Pokrijte vodom. Kuhajte 10-tak mminuta. Dodajte ribu (može i filete) i vatru smanjite na minimum. Nemojte predugo kuhati. Izvadite i ohladite. Nasjeckanu rajčicu,papriku i začine promiješajte.Kad se riba ohladi sve zajedno lagano umiješajte i začinite octom i malo maslinovog ulja.  

 

Savjet:

Tijekom pripreme ribe treba biti oprezan jer je podložna isušivanju ili se prekuha. Da bi se to spriječilo ribu s roštilja dobro je kratko pripremati na jakoj vatri. No, da se kuhanjem ili prženjem ne bi isušila trebala bi se spremati u puno vode s dodatkom ulja.

Savjet:

Salate mogu dobiti sasvim novu ukusnu notu s malim dodacima. Npr. krastavce možete pomiješati s vrhnjem ili jogurtom, rajčici dodati mozzarellu, a rikolu pomiješati sa solju, octom i parmezanom.

Savjet:

Po vručinama treba izbjegavati klasične vruće juhe, već više konzumirati hladne juhe i juhe od povrća u raznim kombinacijama. 

 

Objavljeno u 24.sata/recepti

Preuzeto za web Udruge, srpanj 2008.    

SALATA SA SIROM NA „FRANCUZU“

Opširnije:SALATA SA SIROM NA „FRANCUZU“

SALATA OD PILETINE, GLJIVA I TIKVICA

Objavljeno u 24.sata/recepti

Opširnije:SALATA OD PILETINE, GLJIVA I TIKVICA