Salate

Ljetne paprike punjene svježim sirom

  • Ispis

Ovo je izvrstan recept za vrlo dekorativnu i ukusnu salatu.

Naime, prepolovljene paprike, kao lađice, mogu poslužiti i same biti jedan obrok salate, uz npr. zapečene punjene tikvice ili zapečene punjene šampinjone (mogu biti punjeni mesom, povrćem, ili u kombinaciji).

Osobno sam u subotu pripremala ova jela sa navedenom salatom!!

Moja ekipa bila je oduševljena, i dogovorili smo da ćemo „ponoviti dojam“! 

 

 

Pogledajte !  

 

Priprema:

Kupiti paprike (žute, zelene i crvene) otprilike koliko je gostiju tj. svaka paprika je 2 obroka.

Paprike oprati, razrezati na pola, osušiti i  lagano posoliti (dobro je ako imate začinsku sol)! 

Napraviti smjesu od: svježeg kravljeg sira, u koje umiješamo sitno nasjeckan peršin, list celera, malo kopra i malo vlasca. 

Posebno sitno nasjeckamo korijen celera, komorač, svježu brokulu i svježi mladi luk. To sve u količinama tako da se tek toliko osjeti , da svi okusi nebi  bili prejaki! 

Paprike puniti, i na kraju ukrasiti po želji: malim rajčicama, rotkvicama ili listom salate, sve ovisi o vašoj kreativnosti ! 

Poslužiti uz navedena jela! 

Osobno sam radila i zaista je ukusno i lijepo izgleda.  

Pogledajte recept  "Zapečene tikvice a la Bruxelles“

 

 

Vidi vezane recepte:

 Lađice od tikvica

Svježe paprike punjene sirom i orasima

 

Mirela, 201.02.2011.  

Slika objavljena u Poslovnom savjetniku, lipanj 2011.

Lađice od tikvica - prije pečenja;

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapečene lađice od tikvica (preliveno vrhnjem i jogurtom u koje smo umiješali 1 jaje i parmezan)! 

 

 

  

 

      

 

 

 

 

 

 

Punjeni šampinjoni - prije pečenja;

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapečeni punjeni šampinjoni;

 

  

        

 

 

 

 

 

Napomena: u sva ova jela prije pečenja nije potrebno dodavati nikakve masnoće, osim  podliti sda 1 dcl vode, jer i tikvice i šampinjoni puste vodu i sokove tako da je jelo zaista ukusno i sočno, bez masnoća, osim onih koje sadrži prelijev (vrhnje i jogurt)!!!! 

 

Rotkvice i rajčice;            

 

 

 

 

Mirela,  20.02.2011.