Salate

CESAROVA SALATA - LJETNO OSVJEŽENJE

  • Ispis

Objavljeno:

T-portal/Lifestyle/18.08.09.

Ova ljetna poslastica je svjetski poznato jelo. Pogledajte izvornu pripremu jedne od najpoznatijih svjetskih salata.  

Potrebni sastojci:

2 jajeta;
4 kriške kruha (debljine 1,5 cm);
3 režnja češnjaka;
2 glavice salate cikorije;
1 limun;
2 žlice worchester umaka;
40 g parmezana;
maslinovo ulje;
sol i papar; 
 

Priprema:

Kriškama kruha odstranimo koru pa mekani dio narežemo na jednake kockice, otprilike 1,5x1,5 cm. Kockice kruha premjestimo na lim za pečenje te stavimo u zagrijanu pećnicu na 160°C da se osuše.

U lonac s vrelom vodom stavimo cijela jaja, kuhamo samo jednu minutu i odmah ih premjestimo u posudu s vodom i ledom da se ohlade.

U mužar stavimo očišćene režnjeve češnjaka, dodamo 100 ml maslinova ulja, prstohvat soli te sve zajedno usitnimo. U zdjelu stavimo očišćene i oprane listove cikorije, prelijemo s dvije žlice maslinovog ulja i promiješamo.

Zatim salatu posolimo, popaprimo svježe mljevenim paprom, dodamo još malo maslinova ulja i ponovo promiješamo. Potom salatu prelijemo sokom limuna, dodamo worchester umak i ponovo promiješamo.

Na kraju u salatu razbijemo jaja, posipamo naribanim parmezanom, dodamo pržene kockice kruha, promiješamo i poslužimo.


Recept preuzet sa stranice www.crochef.com 

Uppt, 20.08.09. /lipanj, 2016.