UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Predjela

SAVIJAČA OD KISELOG ZELJA I KRUMPIRA

SAVIJAČA OD KISELOG ZELJA I KRUMPIRA  

 

Savijače su idealna zimska hrana koju možete pripremiti s mnogo različitih sastojaka. Sve što vam je potrebno je malo mašte. Ovoga vikenda, Vlado se odlučio za kiselo zelje i krumpir Priprema ovog jela brza je i jeftina. Samo trebate malo prakse. Sastojke pomiješate i nadjenete u kore za savijaču koju potom zamotate, stavite u pećnicu i nedjeljni ručak je gotov.

Sastojci za četiri osobe:

- vrećica kiselo zelje rezano (500 g);
- krumpir 500 g;
- slanina ili špek 100 g;
- crveni luk 200 g;
- ulje  1 žlica;
- malo slatke mljevene crvene paprike;
- 8 komada kora za savijaču;
- sol i papar:


Priprema:
Pirjajte sitno sjeckani luk na masnoći, dodajte oprano i narezano kiselo zelje, malo crvene paprike i ostavite da se lagano pirja. U drugoj tavici prepržite sitno sjeckani krumpir i na kraju dodajte narezanu slaninu ili špek. Sve to zajedno pomiješajte sa zeljem, zapaprite i zamotajte u savijače. Motajte po dvije kore za jednu savijaču. Posložite savijače u pleh za pečenje, te pospite vrućom vodom koju ste prethodno skuhali i zapaprili. Savijače stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10 minuta. Poslužite vruće uz dobru čašu vina.

Dobar tek!


 preuzeto za Web Udruge sa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (gdin. Vlado)