Predjela

Uskrsni sir u maslinovom ulju

  • Ispis

Sir «škripavac», rotkvice i kadulja u maslinovom ulju  

Namirnice: sir «škripavac», rotkvice, sušeni list kadulje (ili mljevena),orušene ružine latice (prstohvat), maslinovo ulje. Količina namirnica prema vlastitom izboru!

 

Sir i rotkvice narezati na kockice. U staklenku slagati red sira, red kadulje, red rotkvice. Najbolje uzeti manje staklenke (da otprilike bude za dva obroka). Na vrhu mora biti sir.

 

Na kraju posipati suhim ružinim laticama i zaliti maslinovim uljem do vrha.  Ružine latice daju interesantnu kombinaciju i dojam!!

Poklopiti i staviti na suho mjesto. Ne mora biti u hladnjaku!

 

Jede se sve zajedno kao prilog, uz obavezno «točanje» kockica kruha (po mogućnosti integralni, raženi ili od bučinih sjemenki). Također, sastojci se mogu izvaditi kao prilog,  a maslinovo ulje procijediti i upotrijebiti kao začin nekom drugom jelu.

 

Dobar tek.

 

Recept: Mirela Moram Vam priznati da je vrlo ukusno i atraktivno, što je potvrdila i moja Sonja!!  

 

Savjet: Rotkvice su najbolje sirove, u kombinaciji sa drugim salatama, ili same i narezane na kriške. No, ukoliko ih režete na kriške nemojte da dugo stoje jer gube vitamine i aromu. Također za one kojima je njihov okus prejak, mogu se narezati, malo posoliti i začiniti maslinovim uljem, kao što je i u ovoj salati! 

 

 

Vezani tekst 

Pogledajte naslove koje nam je poslala naša vjerna posjetiteljica Lahorka iz Pule!  

Prirodne terapije - Čaj od lista masline; 

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=32130  

Naše maslinovo ulje je nabolje, ali i najskuplje! 

http://www.uppt.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2194:nae-je-maslinovo-ulje-skupo-i-najbolje&catid=24:prehrana&Itemid=60