UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Juhe

Krem juha od heljde;

Sastojci:

1/ šalice heljde;

½ litre vode;

2 žlice meda;

mlijeko ili jogurt ili vrhnje (a može i zamjensko sojino);

malo soli;

začini po želji;

Priprema:

Heljdu operitei stavite kuhati u pola litre vode. Pustite neka lagano kuha i povremeno promiješajte da ne zagori. Kad heljda omekša (ne smije se raskašiti), maknite s vatre, posolite i umiješajte med. Pustite da se malo ohladi i umiješajte mlijeko, jogurt ili vrhnje, te začinite (može sitno nasjeckanim bosiljkom ili kaduljom ) ili po želji i vlastitoj kreativnosti!Ovako pripremljena heljda izvrstan je doručak ili hranjivi večernji obrok! 

 

 

Knjiga: «Vegetarijanska kuhinja», Ljubomir  i Marija Grubor,  Zagreb, SNL. 1989.