UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Juhe

JUHA OD SLANUTKA

Sastojci:

300 g slanutka;

2 stručka celera;

nekoliko listića kadulje;

1 češanj češnjaka;

10 kom. suhih gljiva; (ne nužno)

2 žličice pirea od rajčice;

3 žlice maslinovog ulja;

ulje;

sol;

papar;

kriške prženog kruha;

Postupak:

1)      Slanutak proberite,operite i navečer namočite u mlakoj vodi. Sutradan ga ocijedite i stavite kuhati u mlaku vodu bez soli.

2)      2) Nakon jednog sata kuhanja dodajte nasjeckani celer, češnjak, kadulju te prethodno namočene suhe gljive. osolite i popaprite po ukusu.

3)      Pire od rajčica razmutite u malo vode od kuhanog slanutka pa dolijte u juhu.

4)      Začinite maslinovim uljem te sve skupa dalje kuhajte dok slanutak ne omekša.

5)      Ovako pripremljenu juhu poslužite s križkama (ili komadićima) prženog kruha!!

Dobar tek!

Knjiga Vegetarijanska kuhinja, SNL, Zagreb 1989“ Autori: Ljubomir i  Maja Grubor)

Uppt, rujan 2009./mv