UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Glavna jela

Cvjetača sa slanutkom u umaku od rajčice

cvjetača, umak od rajčice, slanutak + bosiljak;

 

 

Sastojci (za 2 osobe):

1 cvjetača;3 žlice koncentrata rajčice;1 šalica kuhanog slanutka;½ žlice polubijelog brašna;

Začini:

Boslijak, crni papar, sol;

 

Način pripreme:

 

Cvjetaču razdvojiti na cvjetove, a stapku narezati na ploške, te staviti pirjati na malo ulja.

Slanutak prethodno skuhati, na način da se namoči preko noći te onda kuha.

Nakon cca 8 min pirjanja cvjetače dodati kuhani slanutak, te pripremljen umak od rajčice i sve zajedno promiješati. Kuhati još oko 5 min da se sastojci sljube.

Za umak od rajčice u čašu razmutiti koncentrat rajčice, malo polubijelog brašna, vodu i začine te sve zajedno dodati u wok.

Poslužiti sa prethodno kuhanim prosom.

 

 

Uppt, Radionica kuhanja, 2011.