UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Glavna jela

Jednostavna heljda sa lukom

Sastojci:

·         Heljda (10 dkg);

·         Luk (1 glavica);

·         Maslinovo ulje;

·         Vlasac;

·         Sol, papar; 

Priprema:

Prethodno skuhati heljdu.

Omjer: 1 šalica heljde na 2 do 2,5 šalice vode.

Narezati povrće, začiniti i dodati maslinovo ulje. Po želji može se poslužiti uz kajganu ili komad pilećih prsa pečenih na naglo.

 

Uppt, Radionica kuhanja br. 1/ 13.10.2011./ Tema „Žitarice“