UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
Povrće s prosom
- Detalji
- Objavljeno Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2011 12:27
- Hitovi: 6938
Izvrsno jelo namijenjeno onima koji ne vole rižu, ali vole jela koja se pripremaju i izgledaju kao rižoto.
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i stavite u posudu u kojoj ste prethodno ugrijali malo ulja i rastopili maslac. Pustite luk da uvene, tj. da se poprži a da ne izgubi boju, te zatim dodajte povrće isjeckano na kocke.Sve zajedno još malo popržite, dodajte proso i lagano podlijte vodom ili temeljcem. Začinite solju i paprom prema potrebi te uz lagano miješanje pustite da se pirja uz povremeno podlijevanje.
Pretkraj dodajte još malo maslaca, sve zajedno promiješajte i pustite još malo da zrna nabubre. Poslužite na tanjur zajedno s povrćem.
Potrebne namirnice:
30 dag prosene kaše;2 paprike;10 dag šampinjona;0,5 dag maslaca;1 luk,crveni;1 režanj češnjaka;vezica peršina;5 dl temeljca od povrća;0,1 dcl ulja (može i maslinovog koje se doda na kraju kuhanja);
Napomena:
Također se ovaj recept može primijeniti i na povrće s heljdom. Također vrlo ukusno jelo!
Osobna preporuka (Mirela): heljdu upotrebljavam obavezno u kombinaciji s povrćem, te također kod različitih jela gdje se dodaje riža (sarma, punjene paprike, ćufte, punjene tikvice i sl.) a također i heljdu dodajem u juhe umjesto tjestenine!
Uppt, 01.08.2011./m.v.