Deserti

ČOKOLADNI KOLAČ NA KAT

  • Ispis

ČOKOLADNI KOLAČI NA KAT

Sastojci za 100 komada


450 g brašna/2 žlice kakaa
1 žličica praška za pecivo
125 g šećera/2 jaja
250 g mekanog maslaca
50 g mljevenih lješnjaka
naribana korica ½ limuna
250 g marmelade od malina
šećer u prahu za posipanje


Umijesite glatko tijesto od brašna, kakaa, praška za pecivo, šećera, maslaca, jaja i lješnjaka. Umotajte u foliju i ostavite na hladnom.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzija (temperatura zraka koji struji je 180 stupnjeva). Tijesto razvaljajte na 3 mm. Režite okrugle oblike u tri različite veličine. Poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom. Pecite na srednjoj rešetki 8 do 10 minuta. Ostavite da se ohlade.

Marmeladom od malina slijepite po tri kolačića različite veličine. Posipajte šećerom u prahu.

Priprema: 1 sat
Pečenje: 8 do 10 minuta
Kalorijska vrijednost po komadu: 50 kcal