UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Raspored za prosinac 2017.g.

ČOVJEK I ZDRAVSTVENA KULTURA

Emisije se održavaju svake srijede u 16h uživo. Reprize možete pogledati ponedjeljkom u 15h.

Voditeljica i urednica: Sonja Njunjić


(još je u izradi)

06.12.2017.g.

Tema: Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Gošća: mr.sc. Romana Galić, pročelnica Ureda

Sažetak: Govorit ćem o problemima koje rješava Ured. Je li socijalna zaštita adekvatna? Umanjuju li se socijalni problemi? Kako se sjeluje prema Vladi RH da bi se smanjio broj siromašnih? Kako se djeluje prema Ministarstvu zdravstva da bi svi pacijenti bili isti u mogućnostima liječenja bez obzira na skupoću lijekova? Kako se zbrinjavaju starije siromašne osobe koje nemaju novca za skupe privatne domove za umirovljenike? Brine li se adekvatno o osobama s invaliditetoma, naročito najranjivijima--djeci?

Razgovarat ćemo sa gđom Galić o njenim planovima, željama i koliko može biti djelotvorna u sustavu da uspije?

 

13.12.2017.g.

Tema: Gradski ured za zdravstvo

Gost: dr.sc. Vjekoslav Jeleč, neurokirurg, pročelnik Ureda

Sažetak: Kako radi i kako djeluje Gradski ured za zdravstvo? Je li uopće realno očekivati da naš Ured rješava probleme našeg zdravlja na uspješan način? Možemo li mi svojim ponašanjem pridonijeti da sav trud Ureda bude uspješniji? Vidjet ćemo što dr. Jeleč smatra kao prioritet u rješavanju niza zdravstvenih problema Grada Zagreba. Uopznat ćemo jedno drugo biće i postat ćemo zaljubljenici u nove ideje koje na približava dr. Jeleč.

 

20.12.2017.g.

Tema: Kvaliteta prehrane za blagdane

Gosti: mag.nut.

Sažetak: Spojiti tradiciju, običaje i kvalitetnu prehranu. Prilagoditi veselje, iće i piće svom zdravstvenom stanju. Kako pripremiti obroke ukusno ali da su i manje masni i slatki. Pravilno konzumirati tekućinu (alkohona pića) da što manje opterećuju organizam. Važnost kombinacije hrane da je lakše probavljiva.

 

27.12.2017.g.

Tema: Željeti sebi dobro

Gosti: psihologinja

Sažetak: Donositi odluke za kraj godine... željeti što? Ispiniti? Sve što odlučim... neispuniti? Biti slobodan i zadovoljan, biti racionalan a i dalje emotivan, može li se uskladiti?

Izanalizirati ćemo koliko čovjek biti autodestruktivan, izbjegavajući da se stavi u svoje mogućnosti. Nanijeti sebi teške misli, zdravstvene probleme bez ikakve potrebe