UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE

ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION

Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.

Aktivnosti

KAKO SPRIJEČITI PREKOMJERNU TJELESNU TEŽINU

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi potaknulo je izradu Plana prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine prezentiranog u brošuri istog naslova, u čijoj izradi je sudjelovalo mnoštvo eminentnih stručnjaka iz svih područja medicine koji porastu prekomjerne težine pristupaju multidisciplinarno, te Udruga za prevenciju prekomjerne težine kroz uključivanje u rad predsjednice Udruge gđe. Sonje Njunjić i Slavice Matas, više medicinske sestre, članice Upravnog odbora Udruge. 

Ovim Planom svi zajedno očekujemo da ćemo potaknuti razvoj svijesti o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja cjelokupnog stanovništva.

 Brošuru možete pronaći u svim ljekarnama u gradu  Zagrebu te pojedinim domovima zdravlja, a također Vam savjetujemo da ih osobno dođete preuzeti u Udruzi za prevenciju prekomjerne težine prilikom prisustovanja redovitim tjednim predavanjima svakog drugog ponedjeljka  17,30 na Trgu Francuske republike 11.

 

UPPT, siječanj 2008.